Adriana van Baarsel was geboren op 5 februari 1755 in Utrecht als dochter van Willem van Baarsel en Johanna Geertruid Rensing. Willem en Johanna ondertrouwden op 21 december 1751 in Woerden om dat Johanna in verwachting was. Het huwelijk werd echter uitgesteld omdat het kind te vroeg geboren werd en niet bleef leven.
Op het moment van ondertrouw was Willem 16 en zijn aanstaande vrouw 22 jaar! Een maand voor de geboorte van het volgende kind (Adriana) trouwden ze dan toch nog in de Domkerk in Utrecht.
Ze waren inmiddels daar naar toe verhuisden woonden wisselend aan het Neude en in de Voorstraat.
Alle nog volgende kinderen (het waren er 8) werden ook in Utrecht gedoopt in de Domkerk.

 

Om welke reden Willem en Johanna naar Amsterdam verhuisden na september 1767, is niet bekend. Sowieso is niet bekend óf Willem de verhuizing naar Amsterdam maakte. Johanna in ieder geval wel. Ze overleed in 1776 in Amsterdam, terwijl Willem al eerder in datzelfde jaar of in 1775 was overleden.
Op dat moment bestond het gezin uit 5 “onmondige kinderen” volgens de begraafboeken. De zorg voor hen zal voor een groot deel op Adriana zijn neergekomen, die op dat moment 19 jaar was. De rest was een stuk jonger. Een jaar later trouwde Adriana met Christiaan Kaempff.

De oudst bekende voorouders van Adriana zijn haar overgrootouders Garrewijn Jansen van Baarsel, soldaat geboren te Dalfsen, en Margriete Hendriks Bittink. Zij was geboren in Metelen, een plaatsje net over de grens in Westfalen aan de Overijsselse Vecht.
In die tijd, rond 1690, was de Vecht een veel gebruikte verkeersader in deze regio, zodat Margriet langs deze weg in het eveneens aan de Vecht gelegen Dalfsen zal zijn terechtgekomen, omdat ze daar met Garrewijn trouwde. Ze zijn daarna zeker nog een jaar of 10 in deze plaats blijven wonen, waarna verhuizing naar Utrecht plaatsvond.